Miksi sinun kannattaisi käyttää ekodeodoranttia?

Miksi ekodeodorantti?

Kun aloin vähentämään omaa kemikaalikuormaani, vaihdoin ensimmäiseksi kaikki kasvojenhoitotuotteeni luonnonkosmetiikkaan. Tähän kuuluivat kasvojenpuhdistustuotteet ja meikit. Oli seuraavan askeleen vuoro, eli luonnollisen ekodödön etsiminen. Koska työni on hyvin fyysistä ja lisäksi harrastan paljon liikuntaa, vaaditaan dödöltäni TODELLISTA pitävyyttä! Saatan työskennellä (hikoilla) ensin kahdeksan tuntia päivällä ja tämän jälkeen vielä salilla noin 1,5h, eli dödöltäni vaaditaan todella kovaa kestävyyttä.

 

ekodödö

Hyvän ekodödön metsästys

Lähdin metsästämään luotettavaa kumppania, eli hien pitävää ekodeodoranttia. Ehdin kokeilla erilaisia ekodödöjä, joista kaikki pettivät jo alkumetreillä. Jatkoin metsästystä ja tehtävä osoittautuikin yllättävän vaikeaksi! Ajattelin jo luovuttaa ja palata tavalliseen dödöön, sillä kaikki testaamani tuotteet pettivät lupauksensa. Muutaman viikon etsintöjen jälkeen  bongasin pienen ja pyöreän We Love Planetin ihanuuden. Tuotetta oli kehuttu jossain ryhmissä ja päätin kokeilla sitä, sillä se oli saanut hyviä arvioita käyttäjiltään. Olin kuitenkin skeptinen, enkä uskonut, että tuote toimii. Lisäksi minua mietitytti vahamaisen tuotteen levitys sormin. Deodorantti erosi siis muista ekodödöistä  pakkaukseltaan ja lisäksi tuotetta piti levittää sormilla suoraa purkista.

Tavallinen deodorantti VS ekodödö

Tavalliset, eli marketeista ostetut deodorantit sisältävät paljon erilaisia aineita ja useimmat niistä ovat jopa haitallisia ihmiselle. Niissä on esimerkiksi alumiinia, silikonia ja muita aineita sekä hormonihäirikköjä. Alumiini on yksi edullisimmista ja parhaista hien vastustajista ja siksi sitä käytetään edullisissa markettien valmisteissa. Antiperspiranttisissa deodoranteissa käytetään alumiinisuoloja. Alumiini estää hien pääsyn pois kainalosta muodostamalla kainalon pinnalle ns. kalvon. Toisin sanoen kainalot pysyvät kuivana ja raikkaina, koska hien kosteus ei pääse kainaloista pois. Alumiinista on tehty paljon tutkimuksia, ja tutkimuksissa on yhdistetty alumiini ja syöpä usein toisiinsa. Tutkimuksissa on myös kerrottu, että alumiini ei pieninä määrinä ole haitallista ihmiselle. Mutta mikä on pieni määrä? Jos käytät vuoden jokaisena 365 päivänä alumiinia sisältävää dödöä kainaloissasi, niin onko määrä enää niin pieni? Ekodeodorantti ei tuki mitenkään hikirauhasia, eivätkä ne sisällä ihmiselle haitallisia aineita. Itse en halua enää ottaa mitään riskejä asian suhteen ja siksi käytän mieluummin ekodödöä.

ekodödö

Viimeinkin löysin toimivan ekodeodoranttin!

Ensimmäisestä kokeilukerrasta lähtien olen ollut rakastunut We Love Planetin deodorantteihin! Dödö piti jopa paremmin kuin ”tavallinen” markettidödö ja olin todella positiivisesti yllättynyt! Lisäksi se oli todella helppo levittää ja sitä sai annosteltua juuri oikean määrän purkista. Minut yllätti myös se, että ensimmäistä kertaa minusta tuntui, että oikeasti hikoilen. Sillä olin vuosia käyttänyt tavallista dödöä ja samalla tukkinut hikirauhaseni kainaloista. Kun viimein aloin käyttämään ekodödöä, kostuivat kainaloni muutaman viikon ajan todella märiksi, johtuen yksinkertaisesti siitä, että hikirauhaseni saivat toimia niin kuin pitääkin, eikä niiden päällä ollut enää tukkivaa kalvoa.

Minun lempituoksuni We Love -dödöistä on ehdottomasti Sweet Serenity vaaleanpunaisessa pakkauksessa. En voi olla hehkuttamatta näitä tuotteita tarpeeksi, sillä ne oikeasti toimivat. Sain jopa mieheni ylipuhuttua We Love -deodorantin käyttäjäksi. Hän käyttää Forever Fresh -tuoksua sinisessä pakkauksessa. Tuoksu on hyvin havuinen ja sopii mainiosti etenkin miehelle. Dödöissä hyvänä puolena pidän myös sitä, että ei tarvitse odotella dödön kuivumista kainalossa. Levitys ja menoksi, helppoa ja nopeaa! Varsinkin vaikkapa kiireessä pukiessa  kuntosalin pukuhuoneessa seuraavien odottaessa!

 

ekodödö

 

We Love -deodorantit  sisältävät:

Vain luonnonmukaisia raaka-aineita mm:

Luomukookosöljyä, ruokasoodaa, maissitärkkelystä, mehiläisvahaa ja Oktaanihappoa (rasvahappo). (So Sensitive on tarkoitettu herkkäihoisille, eikä sisällä ollenkaan ruokasoodaa.) Mitä vähemmän tuotteessa on raaka-aineita ja lisä-aineita, sen terveellisempi tuote Sinulle on. Eikun testaamaan! 🙂

<3 Tiina

Kirjoita kommentti