10 Tapaa käyttää kylmäpuristettua neitsytkookosöljyä

Kylmäpuristettu neitsytkookosöljy, tuo kullan arvoinen tuote

Olen rakastunut, rakastunut nimittäin neitsytkookosöljyyn. Mielestäni joka taloudesta pitäisi löytyä ainakin yksi purkki neitsytkookosöljyä. Öljy on nimittäin todella monipuolinen tuote, ja jos pitäisi valita autiolle saarelle yksi tuote mukaan, niin se olisi ehdottomasti tämä. Öljy käy monipuolisesti ruoan laitosta ihonhoitoon! Koska kookosöljy on niin moninainen tuote, haluan jakaa kaikki sen hyvät käyttömahdollisuudet myös sinun kanssasi!

 

kookosneitsytöljy

 

 1. Ruoan laittaminen: Kookosöljy sopii hyvin paistamiseen jos tykkää kookoksen hennosta mausta. Esimerkiksi paistetut kananmunat saavat ihanan uuden makuvivahteen kookoksesta. Naam!
 2. Kasvojen hoito: Kookosöljy on antiseptinen, joten se soveltuu hyvin esimerkiksi kasvojenhoitoon. Itse olen käyttänyt kookosöljyä aknen hoidossa ja paikallisesti finnien päällä. Huomioi kuitenkin, että tuote on antiseptinen ja se ei välttämättä sovi herkemmälle iholle.
 3. Ihon kuorinnat: Olen käyttänyt kookosöljyä erilaisissä naamioissa ja ihon kuorinnoissa. Hyvän ihokuorintavoiteen teet, kun sekoitat kookosöljyä ja käytettyjä kahvipuruja yhteen. Massa on aika karkeaa ja  soveltuu näin ollen hyvin esimerkiksi ihon kuorintaan. Kasvojen kuorintaan olen tehnyt seoksen luomuhunajasta, Meinebase suolasta ja kookosöljystä.
 4. Hiusten hoito ja päänahan hoito: Kookosöljy sopii hyvin myös hiusten hoitoon ja  se tekee hiusten latvoista pehmoiset ja näin syksyllä ja talvella ehkäisee myös hiusten sähköisyyttä. Kuiva tai hilseilevä päänahka saa avun myös tästä tuotteesta. Laita öljy vaikuttamaan päänahkaan vaikka koko yöksi.
 5. Deodoranttina: Koska kookosöljy on tosiaan antiseptinen, ajaa se asiansa myös deodoranttina. Testattu on! Jos siirryt tavallisesta dödöstä kookosöljyyn ole maltillinen, sillä tottumisessa menee oma aikansa.
 6. Hierontaan ja liukuvoiteena: Sopii älyttömän hyvin hierontaan ja liukkariksi, suosittelen testaamaan!
 7. Karvojen ajeluun: Nyt voit jättää partavaahdot unholaan ja ottaa käyttöösi kookosöljyn.
 8. Ihon kosteutukseen: Voit käyttää öljyä samaan tapaan kuin vartalorasvoja.
 9. Silmämeikin poistoaineena: Ihan älyttömän hyvä silmämeikinpoistoaine, olen käyttänyt öljyä siitä asti, kun vaihdoin ripsivärin ekologiseen ripsariin. Silmänympärysiho on todella herkkää ihoa, joten öljy sopii täydellisesti siihen, koska se ei kuivata ihoa.
 10. Hammastahnana: Voi hätätapauksissa käyttää myös hammastahnana, antiseptisen vaikutuksensa ansiosta.

 

kookosneitsytöljy

 

Kipin kapin siis kauppaan ostamaan oma purnukka tätä kullanarvoista öljyä! Kannattaa panostaa kunnolliseen ekologiseen luomuöljyyn. Vaikka hinta voi olla hieman korkeampi kuin tavallisessa öljyssä, maksaa se varmasti itsensä takaisin.

<3 Tiina

2 kommenttia

 1. Carina Blomqvist 29.10.2017 klo 05:54

  Hei, itselläni myös öljy käytössä. Ei kaikissa kohdissa vielä, mutta varmasti ajan kanssa. Pääsääntöisesti käytän meikin poistoon. Yksi jännä kohta kävi tekstissä silmään. Olikohan 2:ssa maininta että saattaa kuivattaa ihoa ja 9:ssä taas ei?!

  • Tiina Karjala 29.10.2017 klo 09:14

   Moikka Carina
   Kiitos kommentistasi. Kävin nyt muokkaamassa tekstiäni, koska olin tosiaan kirjoittanut hieman epäselvästi asiasta ja nyt pitäisi olla kunnossa 🙂

   -Tiina

Kirjoita kommentti