Aktiivinen tekeminen on ratkaisu lapsien someniskoihin

Tiesitkö, että jo seitsemänvuotiaat lapset kärsivät niin sanotusta someniskasta? Kyllä, luit oikein! Someniska, eli niska joka tulee siitä kun lapsi näppäilee puhelintaan pää kyyryssä huonossa asennossa, eikä niinkään välitä aktiivisesta tekemisestä. Ilmiö on mielestäni hälyttävä, koska aiemmin tällaisiä muutoksia kaularangan alueella on havaittu vain vanhuksilla. Mikä meni pieleen ja miksi lapset ovat nykyään paljon passiivisempia kuin ennen? Miksi lapset näppäilevät ennemmin älypuhelimiaan, kuin juoksevat pihalla leikkien? Miten saamme lapset aktivoitumaan enemmän ja liikkumaan enemmän? Mielestäni siihen on kaksi pääratkaisua ja ne ovat älylaitteiden käytön ja istumisen vähentäminen.

 

Lasten aktiivinen tekeminen

Liike on lääke

Muistan kun itse olin lapsi, niin leikin pihalla päivät pitkät ja juoksimme metsissä, sekä leikimme kirkonrottaa tai kymmentä tikkua laudalla. Toki silloin ei ollut älypuhelimia, mitä olisi voinut näppäillä, mutta kuitenkin. Nykyään lapset ovat varmasti vaativampia ja tarvitsevat kivaa tekemistä ja elämyksiä. Lapset tarvitsevat monipuolisia hauskoja aktiviteetteja ja liike on lääke, kuten hauska sanonta  kuuluu. Lapsille täytyy tarjota hauskoja elämyksiä ja tekemistä, sellaista, joka ei tunnu välttämättä edes liikunnalta. Uskon, että jokaiselle lapselle löytyy sopiva ja mieleinen vaihtoehto liikunnan parista, sillä vaihtoehtoja on niin monia. Jos lasta ei kuitenkaan millään saa innostumaan liikunnasta, niin nostaisin silloin arkiliikunnan määrää. Jos lapsella on esimerkiksi mahdollisuus pyöräillä tai kävellä kouluun, lisää se arkiaktiivisuutta huomattavasti.

 

Lasten aktiivinen tekeminen

Lisää hyvinvointia lapsille

Me haluamme osaltamme lisätä hyvinvointia Suomessa ja etenkin lasten hyvinvointia. Kupla Fun sopiikin  erinomaisesti esimerkiksi lasten liikunnalliseksi harrastukseksi. Kyllä kentänlaidalla on mahtavaa katsella, kun lapset innoissaan juoksevat ja pyörivät kuplilla posket punottaen ja hiki virraten. Kuplailu on sinänsä hauska laji, sillä se sopii kaiken kokoisille lapsille ja lisäksi se on helppoa. Ei tarvita monen vuoden kokemusta liikunnasta mennäkseen kuplalla, vaan se onnistuu heti kun valjaat saadaan säädettyä oikeaksi. En ole vielä yhdenkään lapsen suusta kuullut, että kuplailu olisi tylsää tai vaikeaa. Mielestäni lasten aktiivisuuden lisääminen on kaikkien aikuisten vastuulla ja olen iloinen, että on olemassa hankkeita jotka, edistävät lapsien liikunnallisia mahdollisuuksia esimerkiksi erilaisilla leireillä ja koulussa.

Lue lisää Kupla Funista täältä!

 

Kirjoita kommentti