Täydellisten polttareiden ABC

Mikä tekee polttareista NE unelmien polttarit, joista morsian tai sulhanen on koko elämänsä unelmoinut, mutta ei vaan tiedä sitä? Ohessa kerron  kaikki pääasiat, jotka pitää ottaa huomioon täydellisiä polttareita järjestäessä.

Kaikki lähtee yksinkertaisesti siitä, että minkälainen tyyppi polttarisankari oikeasti on ja minkälainen hän on luonteeltaan. Jos lähdetään liikkeelle tästä asiasta, ei voida mennä metsään kovin pahasti. Polttareiden järjestäjän täytyy oikeasti miettiä tarkkaan, mitä tuleva morsian tai sulhanen haluaisi tehdä elämänsä hauskimpana päivänä.

Organisointi, organisointi, organisointi!

Olen ollut itse järjestämässä polttareita ja huomasin, että ei se ole ihan pikkujuttu järjestää tuollaista tilaisuutta, vaan siinä on paljon mietittävää sekä paljon vastuuta ja organisointia.

Minulle on myös järjestetty polttarit ja täytyy kyllä sanoa, että kyllä järjestäjät eli siskoni minut tuntevat. Olen luonteeltani hyvin rempseä ja niin sanotusti toiminnan nainen, eli mieluummiin teen ja koen, kuin olen kovinkaan kauaa paikallani. Minun polttareissani ei siis paljon paikallaan oltu ja ohjelma oli hyvin menevää ja vauhdikasta. Ohjelmassa oli mm. kaljakorikiipeilyä ja rodeoratsastusta sekä parikilpailua.

Täydellisten polttareiden ABC

Pääsin muuten 18 korin päälle!

Yleensä polttarisankari puetaan esimerkiksi hauskoihin vaatteisiin tai asuun, mutta tässä kannattaa kuitenkin muistaa polttarisankarin luonne ja heittäytyminen tilanteissa, koska pahimmillaan polttarisankari tuntee olonsa kiusaantuneeksi, eikä välttämättä halua pukea mitään asua ylleen. Täytyy muistaa kunnioittaa sankarin omaa mielipidettä. Minä sain ”kunnian” toimia  nakinpaistaja ”Irmelinä”.  Kuvassa taitaa olla menossa nakkien laatutarkastus! 😀

Minkälainen polttarisankari, sellaiset polttarit

Jos Polttarisankari on liikunnallinen ihminen ja tykkää liikunnasta, suosittelen ehdottomasti varaamaan jotain hauskaa liikunnallista tekemistä sankarin päänmenoksi!. Vaihtoehtoja on todella monia aina hikiliikunnasta kevyempään liikuntaan. Suosittelen valitsemaan sellaisen liikuntamuodon, mikä yhdistää hauskuuden ja liikunnan ja sitä voi harrastaa kuka vain lähtötasosta riippumatta. Tekemisessä täytyy olla yhteistä menoa ja meininkiä, joka kasvattaa yhteishenkeä. Näin ollen loppuiltakin sujuu paremmin kun ollaan kunnolla tutustuttu.

Polttarisankari voi myös olla luonteeltaan varautunempi, tai hän ei harrasta tai tykkää liikunnasta.  Tällöin vaihtoehtoina voisi olla rauhallinen mökki-ilta. Mokilläkin voi tehdä monia erilaisia asioita joilla pärjää pienellä budjetilla. Itse olen kokenut hyväksi esimerkiksi lauta- ja korttipelit.

Jos olet saanut kaason tai bestmanin vastuun, suosittelen ensimmäiseksi perustamaan suljettun facebook- tai Whatsapp –ryhmän, joihin kutsut kaikki polttareihin osallistuvat henkilöt. Olennaista on myös vaihtaa puhelinumeroita sekä sähköposteja henkilöiden kanssa, sillä kaikki eivät roiku facebookissa jatkuvasti ;).

Polttareiden muistilista

Ohessa olen listannut asioita, jotka kannattaa ottaa huomioon polttareita suunnitellessa.

  1. Ota huomioon polttarisankarin luonne, toiveet, asenne, sekä keitä hän haluaa kutsua polttereihinsa.
  2. Määritä budjetti (budjetti määrittää todella paljon, mitä voidaan tehdä ja mihin rahat riittävät.)
  3. Ohjelma, ota huomioon myös kaikien osallistujien toiveita liittyen polttareihin!. Olisi hyvä, että tekeminen olisi hauskaa yhdessä tekemistä, joka vahvistaa yhteishenkeä, koska tilaisuudessa voi olla toisilleen tuntemattomia ihmisiä. Ilta sujuu paremmin kuin ollaan ensin hieman tutustuttu kaikkien osallistujien kanssa. Mitä enemmän häppeninkiä, sitä parempi!
  4. Missä polttarit järjestetään ja missä kukin majoittuu, ota huomioon että kaikki henkilöt eivät ole samalta paikkakunnalta ja tällöin pitää myös yömajoitus järjestää osallistujille.
  5. Ruokailu on tärkeä osa päivää joten suosittelen järjestämään sen huolella ja varaamaan pöydän etukäteen ravintolasta. Tiesitkö, että ravintolassa on usein myös yksityisiä ”kabinetteja” joita voi varata porukoiden käyttöön? Ja varaamalla yksityistilan käyttöönne, saatte varmasti olla rauhassa! Ravintolan varaamisessa kannattaa ottaa polttarisankarin ruokailutottumukset huomioon ja varata ravintola tämän mukaan, muista huomioida myös kaikkien osallistujien erikoisruokavaliot.
  6. Tee aikataulusuunnitelma päivälle, mutta muista, että kukaan ei tykkää juosta paikasta toiseen tukka putkella, joten tee aikataulusta kuitenkin sopivan ”löysä”.
  7. Polttarit ovat polttarisankarille ikimuistoinen kokemus, joten niihin kannattaa panostaa, koska hyviä polttareita muistellaan vielä mummona ja vaarina vanhainkodissa! 😀

Jos sinua kiinnostaa hauskat ja hikiset polttarit, niin varaa oma elämyksesi täältä!

Täydellisten polttareiden ABC

Polttarisankarien fiilikset!

Kirjoita kommentti